2021-01-18 11:34:28• hírek • Bede Emőke

Létfontosságú készülékeket adományozott a Nagykárolyi Városi Kórháznak a Rotary Club

A Nagykárolyi Városi Kórház már hónapok óta hatalmas teher alatt működik, és sajnos a koronavírus-járvány árnyékában zajló kemény munka ellenére egyre több pácienst ragad el a betegség. Annak érdekében, hogy segítsék a Covid-19-cel diagnosztizált betegek kezelését, a Rotary Club szatmári szervezete decemberben adománygyűjtő akciót hirdetett, melynek célja az volt, hogy két létfontosságú berendezéssel könnyítsék meg az intézmény helyzetét.

A karitatív célú gyűjtés szerencsére nem maradt eredmény nélkül: sikerült összegyűjteni a szükséges összeget ahhoz, hogy megvásárolhassák a kórháznak szánt gépeket, mi több, múlt héten már át is adták azokat a kórháznak. „Nagyon köszönjük mindenkinek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhasson ez a kezdeményezés. Hálásak vagyunk a szolidaritásért, minden felajánlásért, és természetesen azért is, hogy ismét tanúbizonyságot tettek emberségességükről. Hálával tartozunk továbbá dr. Dragos Cipriannak és minden partnerünknek, akik ez alkalommal is nagylelkűen álltak ki mellettünk” – nyilatkozta Ötvös Pavel Szilárd, a klub elnöke.


Az adományként átadott AIRVO 2 nevű készülék voltaképp hidat képez a standard oxigénterápia és az intenzív osztályokon használatos CPAP légzést segítő készülékek között. Magyarán szólva, ha egy páciens légzési nehézséget tapasztal, viszont a helyhiány miatt még nem tudják beutalni az intenzív osztályra, akkor az eszköz által biztosított magasnyomású oxigénterápia ideiglenes megoldást nyújt, s akár életeket is menthet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: